HomeNieuwsBizarLeuvense politie moet te lieve politiehond laten gaan

Leuvense politie moet te lieve politiehond laten gaan

Het Leuvens politiekorps heeft de puppy Finn uitgewuifd. De hond bleek tijdens zijn opleiding tot politiehond te lief voor de job.

“We hadden twee hondjes die geselecteerd waren om bij ons korps te komen”, zegt perswoordvoerder Marc Vranckx aan Het Nieuwsblad. “Dax en Finn waren altijd goede kameraadjes, maar we hebben heel recent besloten om Finn zijn opleiding niet meer verder te zetten.”

De reden voor zijn ontslag is aandoenlijk: Finn is te lief. “Het is een echte knuffelhond, heel lief, heel sociaal”, klinkt het. De politie is op zoek naar dieren die van nature uit assertiever zijn. “Ze moeten letterlijk en figuurlijk van zich kunnen afbijten en hun mannetje moeten kunnen staan in het drukke Leuven.”

Spelen met geitjes

Lang zal Finn er niet over treuren, want hij krijgt een geweldig nieuw huis. “De puppy is nu naar een familie, die heel veel houdt van dieren. Ze hebben zelfs geitjes waarmee hij kan spelen”, vertelt Vranckx. “Voor zo’n gezin is dat natuurlijk een geschenk, want Finn heeft een heel goede basisopleiding gekregen. Hij kan veel dingen, die andere dieren op die leeftijd nog niet kunnen.”

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels