Vind ons op

Zita

Bizar

Lekkende whiskeyvaten doden 1.000 vissen

In de buurt van een ingestort magazijn in het Amerikaanse Kentucky zijn een duizendtal vissen overleden. Nadat een deel van de opslagplaats het enkele dagen geleden begaf, sijpelde heel wat whiskey in de naburige rivier, met dodelijke consequenties tot gevolg voor de lokale vissen.

Op 22 juni stortte een deel van een magazijn in de staat Kentucky in. Daarbij sneuvelden ongeveer 9.000 houten vaten bourbon, of Amerikaanse whiskey. Op zich is dat al een drama, maar de dagen daarna zorgde het voorval voor bijkomende slachtoffers. In de naburige rivier zwommen namelijk vissen die niet zo tuk waren op de alcoholische drank.

Klacht en zware boete

Kort na de instorting werd een stijging van het aantal dode vissen in de rivier opgemerkt. Momenteel staat het aantal al op zo’n 1.000 overleden dieren. De lokale overheid is woest en belooft Sazerac, het bedrijf dat het magazijn beheerde, aan te klagen “voor het niet melden van de vervuiling van de wateren”. Het bedrijf dreigt een dwangsom van 25.000 dollar, zo’n 21.500 euro, per dag te moeten betalen zolang het water in de rivier niet gezuiverd is, meldt CNN.

Sazerac zelf heeft nog niet gereageerd op massale sterfte van de vissen of de dreigende boete. Het magazijn bevatte 20.000 vaten, waarvan ongeveer de helft naar beneden viel nadat werken aan een muur foutliepen. In elk vat zit zo’n 200 liter whiskey.

Het bericht Lekkende whiskeyvaten doden 1.000 vissen verscheen eerst op Metro.

Meer in Bizar

Meest gelezen

Nieuwsbrief

Ad

To Top