HomeNieuwsBizarLading bananen voor gevangenis bevat voor 15 miljoen euro cocaïne

Lading bananen voor gevangenis bevat voor 15 miljoen euro cocaïne

De politie van Texas heeft voor zo’n 18 miljoen dollar, of meer dan 15 miljoen euro, aan cocaïne in beslag genomen. De drugs zaten verstopt in een lading bananen die gedoneerd waren aan een gevangenis. De agenten maakten de vangst bekend in een grappige post op Facebook.

Je wilt dan al eens iets goed doen, maar dan blijkt dat je bijna voor 15 miljoen euro aan cocaïne aan gevangenen hebt gegeven. Het overkwam een winkel die twee paletten rijpe bananen wegschonk aan de Texas Department of Criminal Justice, een gevangenis in de Amerikaanse staat. Op zich een vriendelijke actie, maar het personeel van de instelling merkte al snel dat er iets loos was.

Verstopt onder een doos

Het ene pallet voelde duidelijk zwaarder aan dan het andere. Toen de ordediensten het omhulsel weghaalden, ontdekte ze onder een laag bananen een opmerkelijke doos. Die bleek na controle zo’n 540 pakjes cocaïne te bevatten, meldt The Guardian. De straatwaarde ervan wordt geschat op zo’n 15,2 miljoen euro.

De Texaanse politie was heel opgetogen met de onverwachte vangst. Dat was ook te merken aan het bericht op Facebook waarmee ze de inbeslagname aankondigde. “Sometimes, life gives you lemons. Sometimes, it gives you bananas. And sometimes, it gives you something you’d never expect!”

Het bericht Lading bananen voor gevangenis bevat voor 15 miljoen euro cocaïne verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels