Vind ons op

Zita

Bizar

Koppel loopt samen #balconymarathon in Dubai

Een Zuid-Afrikaans koppel heeft op het balkon van hun appartement in Dubai een marathon gelopen. Om de 42,2 kilometer af te leggen, moesten ze meer dan 2.100 keer heen en weer lopen op het balkon van een twintigtal meter.

Collin Allin en zijn vrouw Hilda legden de marathon af in 5 uur, 9 minuten en 39 seconden, zo blijkt uit de tijdsopname die ze online zetten. Ze kregen de hulp van hun 10-jarige dochter, die de rol van wedstrijdleidster op zich nam en haar ouders van de nodige drank, voeding en muziek voorzag.

“We dit it… #balconymarathon”, liet Collin weten via Instagram. Hij feliciteerde ook zijn vrouw voor haar allereerste marathon. Zelf zegt hij plannen te hebben om een “grotere, globale en meer inclusieve” looptocht te organiseren. Mensen die wegens het coronavirus in lockdown zitten, zouden dan thuis enkele kilometers mee kunnen lopen.

Toulouse

De hashtag #balconymarathon is nog niet trending op sociale media, maar toch gingen al enkele mensen het Zuid-Afrikaanse koppel voor. Een 32-jarige man legde eerder in de Franse stad Toulouse een marathon af door meer dan 6.000 keer heen en weer te lopen op zijn balkon van zeven meter. Hij had er bijna zeven uur voor nodig. Een andere loper legde de 42,2 kilometer af in iets meer dan 5 uur door 727 keer rond zijn terras te lopen.

Het bericht Koppel loopt samen #balconymarathon in Dubai verscheen eerst op Metro.

Meer in Bizar

Meest gelezen

Nieuwsbrief

Ad

To Top