HomeNieuwsBizarKnoeien met verf doe je beter niet op een eeuwenoud kunstwerk

Knoeien met verf doe je beter niet op een eeuwenoud kunstwerk

Het restaureren van kunstwerken is een stiel die je maar beter overlaat aan professionals. Die boodschap hadden ze in het Spaanse stadje Estella nog niet zo goed begrepen. Met als gevolg dat de Sint-Joris sculptuur nu meer iets weg heeft van een zombie. 

Na 500 jaar was het houten beeldje van Sint-Joris dringend aan een opknapbeurt nodig. Een leerkracht met goede bedoeling bood zijn hulp aan, maar het resultaat was helaas niet om over naar huis te schrijven. “Het ziet er niet naar uit dat de restauratiewerken goed zijn verlopen”, klonk het uit de mond van burgemeester Koldo Leoz aan Spaans persagentschap EFE.

Verkeerde kleuren

De ridder Sint-Joris die in de plaatselijke kerk van Estella staat, had voordien zachte kleuren maar deze zijn nu vervangen door rood en donkergrijs. Bovendien heeft zijn huid een babyroze toets gekregen waardoor hij permanent eng kijkt. Geen toeristische trekpleister dus.

Schuldige

Over wie nu juist schuld treft, is geen duidelijkheid. Volgens de burgemeester heeft parochie dit zonder zijn medeweten beslist. “De gemeente noch de regionale overheid van Navarre werd op de hoogte gebracht… dit is werk voor vakmensen en het had door een vakman uitgevoerd moeten worden.”

Het bericht Knoeien met verf doe je beter niet op een eeuwenoud kunstwerk verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels