HomeNieuwsBizarKledingmerk Patagonia bindt strijd aan met Trump

Kledingmerk Patagonia bindt strijd aan met Trump

Veel Amerikanen reageren met ongeloof op de beslissing van Donald Trump om twee natuurparken te verkleinen. Het kledingmerk Patagonia wil de Amerikaanse president zelfs voor de rechter slepen.

Eerder maakte Trump bekend dat hij twee nationale parken drastisch zou inperken. Het gaat om Bears Ears National Monument, dat 85% zal krimpen tot 92.000 hectare, en de Grand Staircase Escalante, dat met ongeveer de helft zal afnemen.

Lang moest je niet wachten op een reactie van Patagonia. “De president heeft jullie land gestolen”, zo staat er in grote letters op de site van het Amerikaanse kledingmerk. Patagonia staat al langer bekend als fervente voorvechter van de natuur en het milieu. De CEO van het bedrijf, Yvon Chouinard, is dan ook van plan om naar de rechter te trekken.

“Ik wil de slechteriken niet laten winnen”

“Ik ga hem voor de rechter slepen”, bevestigt Chouinard aan CNN. “Het is een schande dat amper 4% van het Amerikaanse land nationale parken zijn. We hebben net meer beschermde grond nodig, niet minder. Onze overheid is door en door slecht, en ik ga niet achterover zitten en de slechteriken laten winnen.” Daarnaast vraagt hij aan zijn klanten om de belangengroepen te steunen die zich inzetten voor het vrijwaren van de parken.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels