HomeNieuwsBizarKiwi’s eisen met ludieke actie plaats op de wereldkaart op

Kiwi’s eisen met ludieke actie plaats op de wereldkaart op

De Nieuw-Zeelandse bevolking, beter bekend als Kiwi’s, heeft er genoeg van dat ze geen plaats krijgen op de vele wereldkaarten. Premier Jacinda Ardern heeft zich daarom achter #getNZonthemap geschaard, een campagne met een knipoog van de toeristische dienst van Nieuw-Zeeland.

Nieuw-Zeeland mag dan geen groot land zijn, toch heeft al heel wat bereikt. Zo was de eilandenstaat het decor voor verschillende ‘Lord of the Rings’-films en beklom Edmund Hillary als eerste de Mount Everest. Voorlopig leveren deze inspanningen nog maar weinig erkenning op. Landen als Amerika en Groot-Brittannië durven de kiwi’s al eens van de wereldkaart te knippen.

Ongeloof 

Om de bevolking en Nieuw-Zeeland meer op de kaart te zetten heeft de toeristische dienst de hashtag #getNZonthemap” gelanceerd. “We zijn groter dan het Verenigd Koninkrijk, hebben een meer zo groot als Singapore en een langere kustlijn dan Californië”, klinkt het. Volgens comedian Rhys Darby is het dan weer een grote samenzwering, erger dan de maanlanding en het monster van Loch Ness.

Het bericht Kiwi’s eisen met ludieke actie plaats op de wereldkaart op verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels