Vind ons op

Zita

Ken je de gemene datingtrend ‘sneating’ al?

Bizar

Ken je de gemene datingtrend ‘sneating’ al?

Tinder is een handige app om nieuwe mensen te leren kennen, maar er wordt ook vaak misbruik van gemaakt. Mensen die het vuil willen spelen, gebruiken de app om te ‘sneaten’. En jawel, het heeft alles met ‘eten’ te maken.

‘Sneating’ houdt in dat je date op voorhand al besloten heeft dat het sowieso niets wordt voor hem/haar, maar dat hij/zij toch afspreekt om gratis uit te gaan eten. Hij/zij gaat er immers van uit dat de goedbedoelde ‘prooi’ het etentje wel zal betalen. De sluwe trend is zeer populair bij ‘snelle’ vormen van online dating, zoals Tinder. In de meeste gevallen zijn ‘sneaters’ vrouwen, aangezien van gentlemen nog steeds makkelijker wordt uitgegaan dat zij de rekening betalen.

Ongeïnteresseerd

Je kan je echter behoeden voor ‘sneaters’ door voorzichtig om te springen bij een eerste date. Zo hou je het bij de allereerste date best bij een drankje, in plaats van meteen een vijfsterrenrestaurant binnen te wippen. Je kan ook vriendelijk voorstellen om de rekening op het einde te splitten. Het is uiteindelijk een eerste date.

Er zijn een aantal signalen waaraan je kan zien dat je date mogelijk een ‘sneater’ is. Hij/zij zal maar al te graag een duur restaurant voorstellen en – als het zover komt – kiest vervolgens het duurste gerecht van de kaart. Heeft hij/zij weinig moeite gedaan om er mooi uit te zien, maakt hij/zij nauwelijks oogcontact en komt hij/zij ongeïnteresseerd over, dan is de kans groot dat je prijs hebt. Toch maar opletten dus de volgende keer.

Het bericht Ken je de gemene datingtrend ‘sneating’ al? verscheen eerst op Metro.

Meer in Bizar

Meest gelezen

Nieuwsbrief

Ad

To Top