HomeNieuwsBizarKan jij op bevel braken? Dan is deze vacature iets voor jou

Kan jij op bevel braken? Dan is deze vacature iets voor jou

Vinger in de keel, een beetje wiebelen, en braken maar. Kreeg je geen koude rillingen toen je de vorige zin las, dan is deze vacature misschien iets voor jou. De Nederlandse fobiekliniek Kindt Clinics is namelijk op zoek naar iemand die op bevel kan overgeven.

De fobiekliniek Kindt Clinics in Amsterdam past wel een heel bijzondere techniek toe op haar patiënten. Door hen heel kort bloot te stellen aan hun fobie, in combinatie met een eenmalig pilletje, moet de ingebakken angstreactie verdwijnen. En het heeft succes: naar eigen zeggen zijn 83% van de klanten van Kindt Clinics al na één behandelingssessie verlost van hun angst en komen die daarna ook niet meer terug.

De fobiekliniek specialiseert zich in alle soorten fobieën, sommige vormen van paniekaanvallen en posttraumatische stressstoornis (PTSS). Maar daarvoor moet het wel al die fobieën ‘op voorraad’ hebben, om de patiënten ermee te confronteren. Voor vaak voorkomende fobieën zoals spinnen, honden, hoogtes, bijen en wespen, naalden, vogels en dergelijke is dat niet zo moeilijk. Maar voor zeldzame gevallen, zoals braken, is de zoektocht wel lastiger.

50 euro per keer

En nu dat de vaste ‘overgever’ vast werk heeft gevonden na zijn studies, moet de kliniek op zoek naar iemand nieuw. De nieuwe professionele braker mag hulpmiddelen gebruiken om over te geven, zoals bepaald voedsel. Ook mag die de vingers in de keel steken om het braken te vergemakkelijken. Kindt Clinics is bereid om 50 euro te betalen per keer, of dat bedrag zelfs te verhogen voor een echt goede kandidaat.

Wie zich geroepen voelt voor deze job, moet zich wel haasten. Volgens de kliniek zijn er binnen enkele dagen al meer dan honderd aanmeldingen. «Het zijn er veel meer dan verwacht. Onze nieuwe overgever zit er vast en zeker tussen», klinkt het optimistisch bij de kliniek.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/bizar/kan-jij-op-bevel-braken-dan-deze-vacature-iets-voor-jou

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels