HomeNieuwsBizarJapanse trein maakt “onvergeeflijke” fout door 25 seconden te vroeg vertrekken

Japanse trein maakt “onvergeeflijke” fout door 25 seconden te vroeg vertrekken

De Japanse treinmaatschappij heeft zich uitgebreid geëxcuseerd nadat een trein 25 seconden te vroeg vertrekken was. “Het was een onvergeeflijke fout”, luidde het in de verklaring. Door het ‘vroege’ vertrek hadden een aantal pendelaars vertraging, wat onaanvaardbaar is in het land.

In Japan is de nationale treinmaatschappij door het stof moeten kruipen. De reden voor de publieke excuses was een trein die 25 seconden voor het gepland vertrekuur al begon te bollen. In een uitgebreide verklaring spaarde het bedrijf de grote woorden niet. “Het grote ongemak dat we hebben veroorzaakt is echt onvergeeflijk. We gaan nu ons gedrag evalueren om te voorkomen dat zoiets opnieuw zou gebeuren.”

Vergissen is menselijk

De hele heisa is het gevolg van een trein die om 7 uur 11 minuten en 35 seconden uit het station Notogawa vertrok. Een pure schande is dat, want het vertrek stond gepland voor 7 uur 12 minuten. De fout ligt bij de chauffeur, die dacht dat hij een minuut vroeger moest vertrekken. Hij had zijn vergissing net op tijd ingezien, maar voelde zich te beschaamd om de deuren weer te openen. Het perron was leeg, dus is hij maar doorgereden.

Achteraf bleek dat er toch nog enkele reizigers wilden op- of afstappen. Daardoor misten sommige mensen later hun aansluiting of moesten ze zes minuten wachten. In een land zoals Japan is dat immens veel. In november vorig jaar deed ze ook al een gelijkaardig incident voor.

Het bericht Japanse trein maakt “onvergeeflijke” fout door 25 seconden te vroeg vertrekken verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels