HomeNieuwsBizarJapanners kruipen terug in de baarmoeder om te ontspannen

Japanners kruipen terug in de baarmoeder om te ontspannen

Als je claustrofobie hebt, dan is deze Japanse trend vast niets voor jou. Otonamaki, wat ‘ingepakte volwassene’ betekent, is een vorm van therapie die je een betere houding zou moeten geven.

Je gaat liggen in een doek en neemt de foetushouding aan. Daarna wordt het doek voor zo’n 20 minuten toegebonden en lijkt het alsof je weer in de baarmoeder zit. Otonamaki zou een relaxerend effect hebben en je leniger maken.

Relaxerende cocon

“Otonomaki is bedacht door een vroedvrouw die aan volwassenen wou duidelijk maken dat ze zich geen zorgen moeten maken over baby’s in de baarmoeder”, weet Orie Matsuo van Kyoko Proportion, één van de vele bedrijven die Otonamakisessies organiseert. “Nu volwassen het zelf ervaren, beseffen ze hoe veilig en relaxerend zo’n baarmoedercocon is.”

De klanten zijn alvast laaiend enthousiast: “Het lijkt alsof je er maar verkrampt bijligt, maar dat is niet het geval. Integendeel, mijn schouders en nek doen minder pijn”, vertelt een 40-jarige klant. “Ik viel bijna in slaap tijdens de sessie.”

Toch niet iedereen is overtuigd: “Dit ziet er zo eng uit, net een scène uit een horrorfilm”, zegt een Twittergebruiker.

Het bericht Japanners kruipen terug in de baarmoeder om te ontspannen verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels