HomeNieuwsBizarItaliaans dorpje viert nieuw leven: eerste baby in acht jaar

Italiaans dorpje viert nieuw leven: eerste baby in acht jaar

Heuglijk nieuws in Morterone, het kleinste dorpje van Italië, want daar is zondag een nieuwe inwoner geboren. En niet zomaar één: Denis is de eerste baby die er in acht jaar werd geboren.

Het bevolkingsaantal van het Italiaanse dorpje Morterone is afgelopen zondag gestegen tot maar liefst 29 na de geboorte van het jongetje Denis – de eerste baby in acht jaar. De burgemeester van kleinste dorpje van Italië, Antonelle Invernizzi, noemt de geboorte “een waar feest voor de hele gemeenschap”.

De ouders van Denis, Matteo en Sara, kondigden het blije nieuws van de geboorte aan met een traditionele strik aan hun voordeur – in dit geval een blauwe omdat het om een jongen gaat. Alsof die eerste strik in acht jaar nog niet bijzonder genoeg was, is Denis ook geboren tijdens de coronapandemie. Morterone bevindt zich in Lombardije, de Italiaanse regio waar het coronavirus het eerst en ook erg zwaar uitbrak, maar gelukkig werd het dorpje gespaard.

Feest

Toch was het voor mama Sara en papa Matteo niet gemakkelijk om de bijzondere zwangerschap door te maken tijdens de coronacrisis, klinkt het in het Italiaanse Corriere della Sera. Ze konden hun blijdschap immers niet live delen met hun geliefden. Eens mama en baby ontslagen zijn uit het Alessandro ziekenhuis, zullen ze hun familieleden dus thuis met open armen ontvangen. Baby Denis brengt het bevolkingsaantal van Morterone terug naar 29, nadat amper een week geleden de vader van de burgemeester stierf. Dat maakt van Morterone het kleinste dorpje van Italië in termen van bevolkingsaantal.


Slechts enkele weken geleden werd bekendgemaakt dat het geboortecijfer in Italië, dat al jaren een dalende trend volgt, in 2019 op een absoluut dieptepunt kwam. Er werden vorig jaar 420.170 baby’s geboren in Italië, het laagste cijfers sinds het begin van de telling in 1861.

Het bericht Italiaans dorpje viert nieuw leven: eerste baby in acht jaar verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels