HomeNieuwsBizarIran beschuldigt Westen van spionage met hagedissen

Iran beschuldigt Westen van spionage met hagedissen

Een voormalige militair adviseur van Iran verdenkt westerse inlichtingendiensten van spionage met hagedissen. De dieren zouden volgens hem hun kerncentrales bespieden. Door deze verdenkingen zijn er ondertussen al verschillende milieuactivisten opgepakt.

“Enkele jaren geleden kwamen er bepaalde vrijwilligers ons land binnen”, zo begint ex-adviseur Hassan Firuzabadi zijn betoog. “Zij hadden verschillende reptielen bij die in staat zijn om atoomgolven te detecteren. De hagedissen konden zo achterhalen waar onze uraniummijnen en kerncentrales zich bevinden.”

Misleiding

Deze absurde reactie kwam er na het nieuws dat een Iraans-Canadese milieuactivist in een Iraanse cel overleden was. Hij was er vorige maand met enkele collega’s opgepakt. Dat ze reptielen voor dit soort spionage zouden gebruiken kan overigens moeilijk, want hagedissen kunnen evengoed kernenergie detecteren als mensen dat kunnen. Niet buitengewoon goed dus.

Volgens Firuzabadi is het niet de eerste keer dat het Westen Iran probeert te misleiden. Zo arresteerden ordediensten eerder al een Duits koppel voor de Iraanse kust. “Ze kwamen onze defensiesystemen bestuderen, maar beweerden zelf toeristen te zijn die kwamen vissen”, aldus Firuzabadi.

 

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels