HomeNieuwsBizarInstagrammers ziek door giftig turquoise meer: “Het was het waard”

Instagrammers ziek door giftig turquoise meer: “Het was het waard”

Dat sommige Instagramgebruikers er alles voor over hebben om de perfecte foto te nemen weten we al langer. Dat wordt nogmaals bewezen nadat enkele gebruikers van de app zwaar ziek werden toen ze poseerden bij een prachtig turquoise meer in het noordwesten van Spanje. Het water zou vol giftige chemicaliën zitten.

Het befaamde meer van Monte Neme in Galicië is eigenlijk een onder water gelopen steengroeve die verbonden is met een mijn. Daar werd er tot in de jaren 80 nog wolfraam gewonnen. De turquoise geur heeft het water te wijten aan chemische vervuiling. Daarom wordt het ook wel eens het Tsjernobyl van Galicië genoemd. Maar dat houdt Instagramgebruikers en influencers niet tegen om een foto te nemen met het gekleurde water, integendeel.

(Lees hieronder verder)

Ziekenhuis

Enkele Instagrammers getuigden tegen Spaanse media. “Ik kreeg uitslag nadat ik in contact was gekomen met het water. Het was vervelend, maar het was het waard”, klonk het. Vrijwel alle slachtoffers kregen problemen met hun spijsvertering en huid. Een vrouw nam een duik “omdat het er zo mooi was”. Er stonden volgens haar ook nergens borden dat het niet toegelaten was. “We kregen zwellingen op onze huid en moesten braken”, zegt ze. “Het duurde twee weken vooraleer we er weer vanaf waren. Erg lastig.”

Een dokter van het universitaire ziekenhuis in La Coruña zegt dat contact met het water irritaties aan ogen en huid veroorzaken. Als je langer in het water gaat, kan je ook te maken krijgen met overgeven en diarree.

Het bericht Instagrammers ziek door giftig turquoise meer: “Het was het waard” verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels