HomeNieuwsBizarIn deze seizoenen verlies je het meeste haren

In deze seizoenen verlies je het meeste haren

Als je haardos er de laatste tijd minder vol uitziet of je meer haren dan gewoonlijk terugvindt in je borstel, maak je dan geen zorgen. Uit onderzoek blijkt dat je in de zomer en herfst meer haar kan verliezen.

Onderzoekers van de universiteit van John Hopkins en de universiteit van Washington kwamen tot die vaststelling toen ze zoektrends over haarverlies onder de loep namen.

Seizoensgebonden

Ze onderzochten zoektrends in acht verschillende landen verspreid over de wereld waar haarverlies vaak werd gegoogeld. Ze vonden hetzelfde patroon terug in alle landen, namelijk dat de zoekopdrachten rond kaal worden en haarverlies toenamen in de zomer, om opnieuw af te nemen in de winter en lente. Dat strookt met de bevindingen van dokters, die aangeven meer klachten over haarverlies te krijgen in die twee seizoenen.

Compleet normaal

Volgens co-auteur Shawn Kwatra, assistent-professor dermatologie aan de John Hopkins universiteit, is een beetje haarverlies in de zomer en herfst compleet normaal. “Dit is hypothetisch, maar vanuit een evolutionair oogpunt is één van de functies van haar om warmte te bieden”, vertelt ze in het magazine Health. “Dat zou minder nodig zijn tijdens de zomermaanden.”

Dus: geen zorgen als je je haardos wat ziet uitdunnen in de zomer en herfst. Tegen de wintermaanden zou je weer aan een normaal tempo (zo’n 50 tot 100 haren per dag) haar verliezen.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels