HomeNieuwsBizarIN BEELD. Ober verzamelt indrukwekkende origami van klanten

IN BEELD. Ober verzamelt indrukwekkende origami van klanten

De Japanner Yuki Tatsumi heeft doorheen de jaren een prachtige verzameling van origami-kunstwerkjes samengesteld. Al zijn 15.000 stukken zijn opgeplooide serviettes die klanten achterlieten in het restaurant waar hij werkt als een ober. Zijn verzameling wordt later dit jaar tentoongesteld in Parijs en Zuid-Korea.

Het is vriendelijk om op restaurant een fooi achter te laten, maar sommige klanten gaan nog een stap verder. In Japan is het niet ongewoonlijk dat mensen tijdens een maaltijd snel een stukje origami in elkaar knutselen en dat nadien achterlaten op tafel. Origami is de Japanse kunstvorm waarbij je iets omplooit tot een mooie vorm. Yui Tatsumi, die als ober werkt, zag de schoonheid van de kunstwerkjes in en heeft een indrukwekkende verzameling opgebouwd.

Sinds Tatsumi het eerst getroffen werd door de schoonheid van zo’n achtergelaten stukje origami zijn er al heel wat bijgekomen. Ondertussen zit hij al aan meer dan 15.000 stukken. Zijn collectie werd al in zijn thuisland Japan tentoongesteld en reist dit jaar nog af naar Zuid-Korea en Parijs.

Het bericht IN BEELD. Ober verzamelt indrukwekkende origami van klanten verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels