Vind ons op

Zita

Bizar

IN BEELD. Dit zijn de grootste standbeelden ter wereld

Ter ere van Sardar Vallabhbhai Patel, stichter van het moderne India, is in het land ‘the Statue of Unity’ onthuld. Met zijn hoogte van 182 meter is dit werk het grootste standbeeld op aarde. Maar welke beelden behoren allemaal tot de top van de hoogste monumenten? Wij zetten ze op een rijtje!

‘The Statue of Unity’, het Standbeeld van de Eenheid in het Nederlands, zet al zijn voorgangers in zijn schaduw. Het monument is 182 meter hoog, dat is zo’n vijf keer groter dan ‘Christus de Verlosser’ in Rio de Janeiro, Brazilië. Het werk bestaat uit 210 kubieke meter cement, 25.000 ton staal en 1.700 ton brons.

Pittig prijskaartje 

De Indische regering spendeerde zo’n 400 miljoen dollar, of ruim 353 miljoen euro, aan het standbeeld, inclusief donaties van de lokale ondernemers en bevolking. Het monument is gelegen nabij de Namada-rivier in de deelstaat Gujarat, waar de Patel-gemeenschap woont. Het heeft ongeveer vijf jaar geduurd om het beeld tot stand te brengen.

Gewaagde concurrent 

Het Indische beeld staat met zijn 182 meter aan de top van de grootste monumenten. Daarna volgt de ‘Spring Temple Buddha’ in China, deze is 128 meter hoog. Laykyun Sekkya, een Buddhabeeld in Myanmar, claimt met zijn 116 meter de derde plaats. Het vrijheidsbeeld in Amerika (46 meter) en ‘Christus de Verlosser’ in Rio de Janeiro, Brazilië (36 meter) nemen plaats vier en vijf in.

Het bericht IN BEELD. Dit zijn de grootste standbeelden ter wereld verscheen eerst op Metro.

Meer in Bizar

Meest gelezen

Nieuwsbrief

Ad

To Top