Vind ons op

Zita

IEUW. Miljoenen kevers overspoelen Argentijnse stad (video)

Bizar

IEUW. Miljoenen kevers overspoelen Argentijnse stad (video)

Een Argentijns dorpje met 2.500 inwoners is opgeschrikt door een reusachtige insectenplaag. Hallucinante beelden tonen hoe miljoenen bruine kevers het dorp veroveren en een spoor van vernieling achterlaten. Van de afvoer tot wagens: niets blijft gespaard.

Al een week lang wordt Santa Isabel, een dorp in de Argentijnse provincie La Pampa, geteisterd door een gigantische zwerm kevers. Niet alleen zorgen de beesten voor een flinke portie nachtmerriemateriaal, ze beschadigden volgens lokale autoriteiten ook het politiekantoor, appartementen en auto’s. Ook de afvoer raakt verstopt door de waanzinnige hoeveelheid insecten.

Kevers wegsluizen

Een jammerlijke combinatie van een hittegolf en hevige regens zorgden voor de ideale condities voor de kevers om te overleven en om zich voort te planten. Gevaarlijk zijn de beestjes niet: ze bijten of steken niet. Maar ze zouden wel een erg stevig rugschild hebben waardoor het best pijnlijk kan zijn als ze tegen je gezicht vliegen. De lokale autoriteiten raadden de bevolking dan ook aan om hun gezicht te beschermen wanneer ze over straat liepen.

Sommige bewoners waren de wanhoop nabij en probeerden de kevers in dozen te vangen en die dozen vervolgens te dumpen buiten het dorp. Dat bleek, helaas, geen effectieve tactiek.


Uiteindelijk besloten de lokale autoriteiten om een drastische maatregel te nemen om de plaag te verhelpen: ze deden alle straatlampen en andere verlichting van publieke gebouwen uit. Dat heeft volgens de meest recente berichten ervoor gezorgd dat de plaag op zijn minst in omvang afnam.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/bizar/ieuw-miljoenen-kevers-overspoelen-argentijnse-stad-video

Meer in Bizar

Meest gelezen

Nieuwsbrief

Ad

To Top