HomeNieuwsBizarIbiza en Mallorca verplichten mondmasker overal… behalve op het strand

Ibiza en Mallorca verplichten mondmasker overal… behalve op het strand

Zonnen en zwemmen met een mondmasker op is natuurlijk niet heel praktisch, realiseren Spaanse ambtenaren zich. Dus waar je  op Ibiza en Mallorca in de supermarkt, de metro en de Zara wel je mond moet bedekken, geldt dat niet voor het strand.

In de Spaanse regio Catalonië is met de ‘nueva normalidad’ – Spaans voor ‘nieuw normaal’ – de mondkapjesplicht ingesteld en de regering van de Balearen, waar de eilanden Ibiza en Mallorca onder vallen, volgt vanaf dit weekend dat voorbeeld.

Hiermee is het dragen van mascarillas in openbare ruimten algemeen verplicht, voor lokale bevolking en toeristen. Ze moeten straks ook worden gedragen als er voldoende afstand met andere mensen is en geen mondmasker dragen kan een boete opleveren van meerdere honderden euro’s. Maar volgens Spaanse media maakt de regioregering een uitzondering voor stranden, zwembaden en mensen die aan het sporten zijn.

Ook kinderen ouder dan zes

In Catalonië is de algemene verplichting vrijdag ingegaan. De Catalaanse premier Quim Torra zei dat het nodig is de mondmaskers te dragen zolang er geen vaccin tegen het nieuwe coronavirus is. In de regio moeten zelfs kinderen ouder dan zes jaar een mondkapje dragen. Het besluit kwam nadat er ten westen van Barcelona vorige week plotseling een forse stijging van het aantal besmettingen was geconstateerd.

Catalaanse media vroegen zich af of het toegestaan is zonder masker naar het strand te gaan, want de regioregering is daar nog niet duidelijk over. En laten we eerlijk zijn: zonnen met een mondmasker op, geeft een wel heel verdeeld bruiningsresultaat, en zwemmen mét zou alleen maar benauwend werken.

Gezonde verstand 

Op aandringen van journalisten zei een topambtenaar van de gezondheidszorg dat het in Catalonië toegestaan is zonder mondmasker op het strand te zijn. “We moeten ons gezond verstand gebruiken, een masker dragen als het nuttig is en niet wanneer het dat niet is zoals als je gaat zwemmen of zonnen”, zei de coördinator publieke gezondheidszorg.

Het bericht Ibiza en Mallorca verplichten mondmasker overal… behalve op het strand verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels