HomeNieuwsBizarHulporganisatie geeft nummer sekslijn aan orkaanslachtoffers

Hulporganisatie geeft nummer sekslijn aan orkaanslachtoffers

De Amerikaanse overheidsorganisatie FEMA heeft slachtoffers van de orkaan Irma naar een sekslijn laten bellen. De instelling tweette per ongeluk het foute nummer voor schade aan daken.

Begin september trok de orkaan Irma een spoor van vernieling door de eilanden van Midden-Amerika en de Amerikaanse staat Florida. De Federal Emergency Management Agency (FEMA) wilde de burgers helpen met de schade aan hun daken. Maar het telefoonnummer dat het daarvoor verspreidde, leidde tot andere gesprekken dan verwacht.

“Hot ladies are waiting for you”

De overheidsorganisatie deelde het nummer in een bericht op Twitter. Daar gebeurde een kleine vergissing. In plaats van met 1-888, begon het opgegeven telefoonnummer met 1-800, toevallig het telefoonnummer van een sekslijn.

Mensen die dus juist een oorkaan over zich gekregen hadden en met een beschadigd dak zaten, kregen het volgende te horen. “Welcome to America’s hottest talk line. Guys, hot ladies are waiting to talk to you. Press ‘1’ to connect, free, now.” FEMA zag de fout snel in en veranderde het telefoonnummer in de tweet, meldt FOX 59.

Irma was een van de krachtigste orkanen die ooit over het gebied getrokken is en veroorzaakte de sterkste windstoten sinds Wilma in 2005. Het natuurfenomeen eiste tot nu toe al 102 levens.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels