HomeNieuwsBizarHoop op redding van witte dolfijn in Seine wordt steeds kleiner (foto)

Hoop op redding van witte dolfijn in Seine wordt steeds kleiner (foto)

Het gaat niet goed met de witte dolfijn die al verschillende dagen rondzwemt in de Seine in Frankrijk. Het dier eet niet en vertoont tekenen van ziekte, waardoor er weinig hoop is dat het nog gered kan worden. Volgens experten is er nog zowat 24 uur tijd om het dier te redden.

De vier meter lange dolfijn bevindt zich sinds vrijdag in de Seine, op zowat 70 kilometer ten noordwesten van Parijs. Verschillende pogingen om hem te voeden zijn mislukt, waardoor het dier erg verzwakt en vermagerd is. Volgens wetenschappers was het dier ook al verzwakt voor hij in de Seine terechtkwam.

De witte dolfijnen worden doorgaans alleen in oceanen en arctische gebieden waargenomen. Gevreesd wordt dan ook dat de overlevingskansen van het dier slinken, aangezien het een te riskante operatie is om de dolfijn uit het water te halen en hij mogelijk op eigen kracht niet meer naar de oceaan kan.

Eind mei werd in de Seine ook al een orka gespot. Dat dier overleed nadat het kwam vast te zitten in de rivier.Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/bizar/hoop-op-redding-van-witte-dolfijn-seine-wordt-steeds-kleiner-foto

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels