HomeNieuwsBizarHond wacht 28 uur bij verdwaald meisje

Hond wacht 28 uur bij verdwaald meisje

Een Amerikaanse familie uit Kentucky noemt hun hond ‘een held’. De pitbull Penny is twee dagen lang aan de zijde van het verdwaalde dochtertje gebleven, totdat ze weer terecht was. 

De tweejarige Charlee Campbell verbleef bij haar grootmoeder, toen ze plots verdween. Waarschijnlijk is het meisje de bossen ingelopen en uiteindelijk verdwaald. Maar zij was niet de enige die vermist was. Ook de hond kwam die dag niet meer naar huis.

Beschermengel

Toen zowel haar trouwe viervoeter als haar kleindochter wegbleven, was Beth Campbell, ervan overtuigd dat de twee samen ergens rondhingen. “Ik wist dat Penny niet zonder Charlee terug zou komen”, vertelt ze aan WIS-TV. Uiteindelijk vond het meisje op eigen houtje de weg terug en belde ze aan bij een van haar buren. Zij verwittigden onmiddelijk de politie.

Zoals de grootmoeder van Charlee al vermoedde, was haar hond inderdaad bij het kind gebleven om haar te beschermen. De pitbull was enkele minuten voordat de peuter weer terecht was, thuisgekomen.

Een wonder

Charlee was gelukkig ongedeerd. Ze vertoonde wel tekenen van uitdroging en had enkele tekenbeten. “In dat bos zitten wolven, ratelslangen en God weet wie loopt er ’s nachts rond. Het is een wonder dat de peuter heelhuids uit het bos is teruggekeerd”, zegt de buurman bij wie het meisje aanklopte.

Het bericht Hond wacht 28 uur bij verdwaald meisje verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels