HomeNieuwsBizarHomoseksuele zwanen vallen Oostenrijkers aan om hun plastic baby te beschermen

Homoseksuele zwanen vallen Oostenrijkers aan om hun plastic baby te beschermen

Een paar mannelijke zwanen is in Oostenrijk naar een ander meer verplaatst omdat ze verschillende voorbijgangers hadden aangevallen. De twist in het verhaal is dat de twee dieren geen eieren beschermden, maar enkel wat plastic afval in hun nest hadden liggen.

Een opmerkelijk koppel heeft in een park in Oostenrijk voor heel wat overlast gezorgd. Nee, geen te luide, hitsige tieners, maar een duo homoseksuele zwanen. Het koppel viel niksvermoedende wandelaars en zwemmers aan om hun nest te beschermen. Maar toen dierenbeschermers het nest onderzochten, vonden ze geen enkel ei. Enkel wat plastic afval en een bekertje.

Kopje onder duwen

Het was niet de eerste keer dat de zwanen zich van hun onvriendelijkste kant lieten zien. Vorig jaar waren ze ook al niet zo happig op bezoekers, maar dit jaar gingen de aanvallen een stapje verder. Verschillende mensen liepen verwondingen op en één persoon moest naar het ziekenhuis om een hoofdwonde te laten verzorgen. De druppel was toen de zwanen op zwemmers sprongen in de hoop dat ze zouden verdrinken. Toen greep Franz Steinegger, de burgemeester van Grundlsee, in.

Hij vond Alexander Groder, een dierenexpert met een ranch die gespecialiseerd is in uitdagende reddingen van dieren. De man verplaatste de zwanen naar zijn vijver in Tirol waar een omheining rond staat. Het is niet bekend om hun plastic beker mee verhuisd werd.

Dominante relatie

Ondertussen blijft het wel verrassend dat de twee mannetjes samen een nest beschermden en daarbij zoveel aggressie vertoonden. Groder ziet het niet vaak voorkomen, vertelt hij aan The OÖnachtrichten. “Het zou kunnen dat de twee dieren een relatie hebben en dat daarbij de ene zwaan heel dominant is tegenover de andere. Daar zou een deel van de agressie vandaan kunnen komen”, klinkt het.

Het bericht Homoseksuele zwanen vallen Oostenrijkers aan om hun plastic baby te beschermen verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels