HomeNieuwsBizarHartverscheurend: haarbal voor asiel blijkt kat te zijn

Hartverscheurend: haarbal voor asiel blijkt kat te zijn

De medewerkers van het dierenasiel Douglas County Animal Care & Services wisten niet wat ze zagen toen ze ’s ochtends een enorme haarbal in een kooi voor hun deur troffen. Liz Begovich van het asiel in Gardnerville, Nevada ontfermde zich over het harige boeltje en ontdekte pas later dat er achter die haarkluwen een kat verborgen zat.

“We hadden echt geen idee met welk arm dier we te maken hadden”, vertelt Liz aan website The Dodo. Toen ze het dier eindelijk uit de kooi kon bevrijden, zag ze een kattenhoofd verschijnen. “Ik heb nog nooit in mijn leven een kat in zulke toestand gezien”, zegt Liz verbouwereerd. De kater zat gevangen in zijn eigen vacht, die erg op dreadlocks leek, en kon amper bewegen. Het dier kreeg dan ook de toepasselijke naam Bob Marley mee.

kat
Facebook @Douglas County Animal Care & Services

20 kilo haar

“We haastten ons naar de dierenarts, waar ze 20 kilo haar wegscheerden”, zegt Liz. “Een grote zak vol.”

kat
Facebook @Douglas County Animal Care & Services

Vanaf toen ging het Bob enkel voor de wind. Hoewel hij veel te dik was, verkeerde hij voor de rest in goede gezondheid. Enkele dagen later kon de kater al geadopteerd worden.

kat
Bob Marley in huidige toestand – Facebook @Douglas County Animal Care & Services

De politie is ondertussen op zoek naar het baasje dat Bob zo verwaarloosde. Het asiel heeft camerabeelden in zijn bezit van de man die de kat ’s nachts dumpte voor de deur, al kan het ook om een dierenvriend gaan die de kat kon redden en naar het asiel bracht.

kat
Facebook @Douglas County Animal Care & Services

Liz gelooft niet in die optie. “Als dieren na de uren bij ons worden gedumpt, zit er meestal iets achter. Vaak gaat het niet om een of andere barmhartige Samaritaan die een dier langs de kant van de weg heeft gevonden. We hopen de man in ieder geval snel te vinden. Wie weet zitten er nog dieren in zijn huis die er even slecht aan toe zijn als Bob.”

Bron: Het Laatste Nieuws

Het bericht Hartverscheurend: haarbal voor asiel blijkt kat te zijn verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels