HomeNieuwsBizarGeniet binnenkort van een insectenijsje

Geniet binnenkort van een insectenijsje

Terwijl de interesse in insecten als milieuvriendelijke voedselbron toeneemt, is een Zuid-Afrikaanse producent nog een stapje verder gegaan. Hij gebruikt de maden van vliegen als basis voor roomijs.

Gourmet Grubb in Kaapstad verwerkt de maden van zwarte soldaatvliegen met andere natuurlijke ingrediënten zoals cacao en honing in een ijsmachine. “Insecten zijn doorgaans milieuvriendelijk en duurzaam om te bewerken. Ze hebben heel weinig land, water en voedsel nodig in tegenstelling tot koeien”, zegt Leah Bessa van Gourmet Grubb aan Sky News.

Plantaardige alternatieven

Daarnaast bezitten de maden ook veel eiwitten, vetten en mineralen. Mike Picker, een insecten-ecoloog aan de Universiteit van Kaapstad, is het ermee eens dat het insectenijsje voedzaam is, maar betwijfelt of het veel mensen zal warm maken.

“Persoonlijk ben ik niet zeker dat ik geïnteresseerd zou zijn in een ijsproduct gemaakt van vliegenlarven. Er zijn gewoonweg al een aantal heerlijke plantaardige alternatieven beschikbaar.” Zo heb je bijvoorbeeld al ijsjes op basis van kokosmelk. “Cultureel gezien liggen die ook veel makkelijker in de maag.” Het bedrijf hoopt binnenkort uit te breiden naar Europa.

Het bericht Geniet binnenkort van een insectenijsje verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels