HomeNieuwsBizar‘Freakshakes’ dreigen verboden te worden

‘Freakshakes’ dreigen verboden te worden

Als het van de actiegroep ‘Action for Sugar’ afhangt, krijgt de Britse jeugd binnenkort geen freakshakes meer voorgeschoteld. Dat zijn extravagante milkshakes met verschillende lagen en toppings. Volgens de activisten bevatten de drankjes een ongezonde hoeveelheid suiker.

Als je eten voortgeschoteld krijgt, moet het niet alleen lekker proeven. Als het even kan, moet het er ook goed uitzien. En dat is het geval bij freakshakes, de over the top milkshakes die je de laatste tijd ook in België steeds meer ziet opduiken. Maar de kans bestaat dat het binnenkort uit is met de pret. Een Britse actiegroep, ‘Action for Sugar’, roept op tot een algemeen verbod op de milkshakes omdat ze veel te veel suiker zouden bevatten.

Vijf blikjes cola in één glas

De organisatie analyseerde zelf 46 van de kleurrijke shakes op hun voedingswaarde. Daaruit bleek dat heel wat creaties meer dan de helft van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid calorieën voor een volwassene bevatten. Mocht Groot-Brittanië werken met kleurencodes voor de voedingswaarde van producten, dan zou elk van de onderzochte freakshakes een rode sticker krijgen. De ongezondste shake was de Toby Carvery Unicorn Freakshake met een totaal van 1.280 calorieën, of 39 schepjes suiker. Dat is het equivalent van vijf blikjes cola of meer dan zes keer de dagelijks aanbevolen hoeveelheid voor zeven- tot tienjarigen.

Het Britse ministerie van Volksgezondheid heeft plan opgesteld om producenten aan te moedigen minder suiker te gebruiken maar voor CEO van ‘Action For Sugar’ Graham MacGregor gaat dat nog niet ver genoeg. “Als kinderen dit elke dag zouden drinken, worden ze obees en krijgen ze zwaar beschadigde tanden. De shakes zouden aangepast moeten worden zodat ze maximaal 300kcal bevatten.”

Het bericht ‘Freakshakes’ dreigen verboden te worden verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels