HomeNieuwsBizarFlirtende dolfijnen maken ook gebruik van een wingman

Flirtende dolfijnen maken ook gebruik van een wingman

Een vriend laten opdraven die je helpt om die ene mooie vrouw te paaien, menig man maakt zich er schuldig aan. Uit recent onderzoek blijkt dat dolfijnen ook gebruik maken van de befaamde wingman. Ook geven ze cadeaus om vrouwtjes aan te trekken. 

Uit recent onderzoek waarover Scientific Reports bericht, blijkt dat bultrugdolfijnen versiertrucs bovenhalen die gelijkend zijn op die van mensen. Terwijl complexe mannelijke gedragingen met het oog op paren gebruikelijk zijn in de dierenwereld (en mensenwereld), komt het amper voor dat dieren echt op zoek gaan naar cadeautjes.

Zeesponzen én een wingman

Verschillende dolfijnen duiken naar de zeebodem om daar de mooiste zeespons uit te kiezen om die vervolgens aan het vrouwtje te presenteren. De onderzoekers nemen aan dat het dragen van een object de kracht van het mannetje moet aantonen en zijn kwaliteit als partner.

Ook merkten de onderzoekers op dat de dieren een wingman gebruiken om de vrouwtjes het hof te maken. Zo werken ze in paren om één partner aan te trekken. Zouden ze hun versiertrucs hebben afgekeken van de ultieme wingman Barney Stinson uit de televisieserie ‘How I Met Your Mother’?

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels