HomeNieuwsBizarFacebook vraagt om je naaktfoto’s door te sturen

Facebook vraagt om je naaktfoto’s door te sturen

Het lijkt een gewaagde aprilgrap, maar dat is het niet. Facebook vraagt je naaktfoto’s in te sturen, zodat zij de verspreiding ervan kunnen tegengaan.

Facebook heeft een nieuwe tool bedacht om de verspreiding van naaktfoto’s te stoppen. Ze willen een halt roepen aan ‘wraakporno’, het fenomeen waarbij intieme foto’s online worden gezet, vaak na het stuklopen van een relatie.

In testfase

Het project zit voorlopig nog in een testfase. In Australië werkt de sociale netwerksite voor de preventieve maatregel samen met een overheidsagentschap. “We zien veel scenario’s waar foto’s of video’s misschien op een bepaald moment met toestemming zijn gemaakt, maar waarbij geen toestemming was om de beelden breder te verspreiden”, vertelt Commissaris voor digitale veiligheid Julia Inman Grant aan ABC News.

Messenger

De procedure is eenvoudig. Je stuurt simpelweg je naaktfoto’s naar jezelf op Messenger. Facebook pikt dit dan op en schrijft een unieke code toe aan de foto. Zodra iemand het pikante kiekje nogmaals wilt uploaden op Facebook, Instagram of Whatsapp, wordt de code gesignaleerd en wordt de poging geblokkeerd.

Geen zorgen, de foto’s zou na het toekennen van een code meteen verwijderd worden van de servers. Wie durft?

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels