HomeNieuwsBizarFabriek gebruikt robots om… robots te maken

Fabriek gebruikt robots om… robots te maken

Het Zwitserse bedrijf en robotbouwer ABB zal in zijn nieuwe vestiging werknemers vervangen door… robots. Het is de eerste keer dat een robotbouwer  mechanische personen inzet voor de productie.

De Zwitserse robotgigant ABB Robotics is er in geslaagd om als eerste bedrijf ooit robots te laten vermenigvuldigen. Niet tussen de lakens, zoals bij mensen, maar door hun soortgenootjes ze in elkaar te laten vijzen. Tegen 2020 moeten de eerste mechanische werknemers van de band rollen.

Goedkoop

Het robot-maakt-robot productieproces is een nieuw hoofdstuk is de globale automatisering. Werknemers worden hierdoor overbodig en daardoor daalt de totale kost van het product weer. Het bedrijf wil met deze maatregel inspelen op de importheffingen die de Verenigde Staten hen aan de lopende band oplegt voor de Amerikaanse markt. Het is misschien geen verrassing, maar de Chinezen zijn erg dol op robots. Zo kocht China vorig jaar 138.000 mechanische werknemers aan bij ABB. Deze worden vooral gebruikt bij het bouwen van auto’s en elektronische apparaten.

Het bericht Fabriek gebruikt robots om… robots te maken verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels