HomeNieuwsBizarEnorme stier ontloopt het slachthuis

Enorme stier ontloopt het slachthuis

Hoe groter de omvang van een rund, hoe beter voor de vleesindustrie, zou je denken. Think again! Een enorm Australisch rund is gespaard gebleven van het slachthuis omdat hij… te dik is.

Het gigantische 7-jaar oude rund gaat door het leven als Knickers. Het is hoogst waarschijnlijk het grootste rund van het land. Knickers is afkomstig uit een boerderij in de stad Myalup, in het westen van Australië. Met zijn bijna twee meter hoogte moet hij niet onderdoen voor de gemiddelde basketter. Knickers weegt maar liefst 1.400 kilogram, dat is meer dan een stevige auto en het dubbele van een gemiddelde melkkoe. Zijn grootte is 50 centimeter groter dan gemiddeld.

Hij bleef maar groeien

Knickers was al van in het begin vrij groot. “Maar hij bleef maar groeien. En nu is hij te groot om te kunnen verkopen”, zegt eigenaar Geoff Pearson. Geoff wilde hem vorige maand veilen, maar dat lukte niet. “Vleesverwerkers zeiden dat ze hem gewoon niet aan konden, zijn omvang was te groot”, aldus Pearson. “Een groot deel van ons vee is wel naar het slachthuis gegaan, maar Knickers had geluk dat hij kon achterblijven. Hij was ook te zwaar, ik zou hem niet door het slachtproces krijgen. Ik denk dat hij nog lang en gelukkig zal leven.”

Volgens Pearson heeft Knickers de rol van Mozes onder de koeien op zich genomen en leidt hij de andere koeien sinds hij is gered. “Alle andere koeien lijken tot Knickers aangetrokken. Telkens wanneer hij opstaat en gaat wandelen, volgen een honderdtal andere koeien hem.”

Het bericht Enorme stier ontloopt het slachthuis verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels