HomeNieuwsBizarEgypte verbiedt verkoop gele hesjes

Egypte verbiedt verkoop gele hesjes

De gele hesjes hebben de laatste weken voor heel wat ophef gezorgd in Europa. En dat hebben ook de Egyptische autoriteiten opgemerkt. Volgens het persbureau AP hebben zij de verkoop van ‘gilets jaunes’ verboden uit angst voor chaos. 

Sinds president Sisi het voor het zeggen heeft, is protest een zeldzame gebeurtenis in Egypte. Volgens de leider van het land leidt het tot instabiliteit. Toch zal een herdenking plaatsvinden van de opstand tegen voormalig president Mubarak. Omdat gevreesd wordt dat de Egyptenaren een voorbeeld zullen nemen aan Frankrijk tijdens die manifestatie, zou de verkoop van gele hesjes verboden worden.

Gestrafd

Het verbod zou stilzwijgend ingevoerd zijn. Volgens het persbureau kregen verkopers politie op bezoek. De agenten vertelden hen dat gele hesjes alleen nog verkocht mogen worden aan bedrijven die goedgekeurd zijn door de autoriteiten. De handelaars werden gewaarschuwd: wie toch gele hesjes verkoopt, wordt gestrafd. Verschillende winkeliers uit Caïro bevestigen de ‘gilet jaunes’-ban. Of het verbod ook buiten de hoofdstad geldt, is niet duidelijk.

Het bericht Egypte verbiedt verkoop gele hesjes verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels