HomeNieuwsBizarDuurste whisky ter wereld is namaak

Duurste whisky ter wereld is namaak

In juli betaalde de 36-jarige Chinees Zhang Wei maar liefst 9.999 Zwitserse frank (ongeveer 8.500 euro) voor één glas whisky in het Zwitserse hotel Waldhaus am See. Die whisky blijkt nu eigenlijk compleet waardeloos te zijn.

Het ging om een Macallan single malt uit 1878, een fles die ongeopend naar schatting zo’n 260.000 euro waard was. Toen het nieuws in de media bekendraakte, uitten verschillende experts op basis van de foto’s bij de artikels hun twijfels over de authenticiteit van de fles. Daarop liet het hotel de whisky onderzoeken door een labo.

De conclusie van de specialisten is dat de whisky waarschijnlijk uit het begin van de jaren 70 dateert en dat het geen single malt is. «De fles is nagenoeg waardeloos», klinkt het. De eigenaar van het hotel heeft het bedrag dat Zhang Wei betaald had intussen terugbetaald.

Hotelmanager Sandro Bernasconi laat weten dat hij geen idee had dat het om een valse fles ging. Zijn vader kocht de whisky 25 jaar geleden. De man leek sowieso niet op winst uit te zijn, aangezien de fles veel meer waard was als ze ongeopend gebleven was. Tenminste, dat was het geval totdat ontdekt werd dat het om een nagenoeg waardeloos exemplaar gaat.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels