HomeNieuwsBizarDuurste koffie ter wereld is gemaakt van… uitwerpselen

Duurste koffie ter wereld is gemaakt van… uitwerpselen

Wie veel geld over heeft voor zijn kopje zwart goud, opgelet. Kopi Loewak is de duurste koffie ter wereld. De hoge prijs ligt niet aan het type koffiebessen, maar wel aan het bijzondere productieproces.

Kopi is het Indonesische woord voor ‘koffie’ en loewak is de lokale naam voor een civetkatachtige die de rauwe rode koffiebessen te eten krijgt. Het dier verteert wel het vruchtvlees van de bes, maar de pit blijft intact en komt er langs het darmkanaal weer uit.

Kopi Loewak
Loewak – Wikimedia

Je kan al raden dat er aan Kopi Loewak een geurtje zit. De pitten worden uit de uitwerpselen van de loewak gevist, gedroogd en geschild. Daarna worden ze licht geroosterd. De aminozuren die tijdens het verteringsproces zijn vrijgekomen werken tijdens het roosteren in op de pitten en zorgen voor de bijzondere zoete en frisse smaak.

Kakakoffie

Kopi Loewak wordt enkel geproduceerd in de Filipijnen, Vietnam, Zuid-India en op de Indonesische eilanden Sumatra, Java, Bali en Celebes. Jaarlijks kunnen de loewaks voor slechts 200 kilo koffie zorgen. Wie kakakoffie wil proeven, moet daarvoor diep in de buidel tasten. Voor 1 kilo koffie van in het wild levende civetkatten betaal je 6.600 dollar per kilo.

Het bericht Duurste koffie ter wereld is gemaakt van… uitwerpselen verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels