HomeNieuwsBizarDuits restaurant verbiedt toegang kinderen na 17 uur

Duits restaurant verbiedt toegang kinderen na 17 uur

Het is een gewaagde zet, maar daar trekt een Duits restaurant zich weinig van aan. Voortaan komen kinderen na 17 uur niet meer binnen in ‘Oma’s Küche und Quartier’. “Sommige zijn slecht opgevoed en dat is storend voor zowel het personeel als de klanten”, klinkt het.

Wie met zijn kinderen naar het Duitse eiland Rügen trekt en na 17 uur een hapje wil eten bij ‘Oma’s Küche und Quartier’, zal van een kale reis terugkomen. De eigenaars waren de onbeschofte kinderen zo beu, dat ze ze voortaan na een bepaald uur weren. Op de website staat vol trots dat ze het eerste kinderloze restaurant uit de streek zijn.

Roepen en tieren

“We hebben echt heel veel inspanningen gedaan om het de kinderen naar hun zin te maken, maar helaas kregen we enorm vaak te maken met roepende en tierende kinderen die voor overlast zorgden” ,aldus restaurantuitbater Rudolf Markl aan een lokale krant. “Ik was het gedrag zo beu dat ik ook overwoog om ze nog vroeger te weren, maar dan zou ik ook ouders straffen die het wel goed deden.”

Discriminatie

Hoewel ze langs alle kanten bedolven worden onder kritiek, vooral dat het discriminerend is, valt er hier en daar toch ook begripvolle reactie te horen. Zelfs mensen met kinderen snappen waarom de restaurantuitbater de maatregel invoert.

Het bericht Duits restaurant verbiedt toegang kinderen na 17 uur verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels