HomeNieuwsBizarDNA-onderzoek moet ruzie over loterij-jackpot beslechten

DNA-onderzoek moet ruzie over loterij-jackpot beslechten

Twee Thaise mannen zijn in een felle discussie verwikkeld over de jackpot van een loterij. Omdat ze alle twee claimen dat het geld hen toekomt, moeten DNA-testen nu de echte winnaar aanduiden.

Ene Charoon Wimon sprong in november nog een gat in de lucht. De gepensioneerde politieman werd door de Thaise loterij aangewezen als winnaar van 30 miljoen baht (zo’n 766.000 euro). Maar die vreugde duurde niet lang, want al snel kwam een zekere Preecha Kraikruan aanzetten. De leraar opperde dat hij zijn loterij-ticketjes was kwijtgespeeld en dat de winst eigenlijk aan hem toekomt.

Geld bevroren

Het geld was op dat moment al gestort op de bankrekening van Wimon, maar werd onmiddellijk bevroren. Volgens zijn advocaat wordt de man nu onder druk gezet door de Thaise politie om de som te delen met Kraikruan, een voorstel dat de voormalige agent resoluut weigert.

Strafrechtelijke vervolging

Om de impasse te doorbreken, wordt nu een forensisch onderzoek uitgevoerd. Vingerafdrukken en DNA-materiaal moeten daarbij uitmaken of de tickets effectief aan Kraikruan toebehoren. De resultaten worden in januari verwacht en beslissen niet alleen over het geld. De verliezer ziet immers niet alleen de winst aan zijn neus voorbijgaan, maar riskeert ook een strafrechtelijke vervolging.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels