HomeNieuwsBizarDit zijn de meest bizarre jobs ooit

Dit zijn de meest bizarre jobs ooit

Vind je je baan maar te gewoontjes? Check dit lijstje dan eens, wij geven je een overzicht van de meest absurde jobs.

Treinduwer

We zitten allemaal wel al eens als sardienen opgesloten in een treinwagon. Maar in Japan vinden ze dat de treinen nooit te vol zitten en daarom werd de hulp ingeroepen van ‘treinduwers’. Dat zijn mensen die in de treinstations mensen letterlijk de trein induwen. Gezellige boel!

Hondenpoepopruimer

Wie een hond heeft, zal dit vast beamen. Hondenpoep opruimen is allesbehalve leuk. Daarom richtte de Amerikaan Jacob D’Aniello het bedrijf DoodyCalls op en is gespecialiseerd in het opruimen van hondenkaka. Het bedrijf draait op een jaar tijd bijna 4 miljoen euro, wat overeenkomt met zo’n 6,6 miljoen opgeruimde hondendrollen.

Honden- en kattenvoertester

We blijven nog even in het thema van de dieren, want hoe weten we of onze viervoeters hun eten wel lekker vinden? Daarvoor doet Marks & Spencer beroep op Simon Allison, van hondenkoekjes tot blikvoeding, hij proeft het allemaal. Bovendien vindt hij het nog lekker ook. Hij kreeg de titel ‘senior food technologist’ en onderzoekt de kwaliteit van het dierenvoedsel. Zijn favoriet is blijkbaar het organische luxe kipgerecht met groenten voor katten.

Panda-nanny

De hele dag knuffelen met een schattige pandabeer, wie droomt daar nu niet van? Hetkan bij het China Giant Panda Protection and Research Center in Ya’an. Je krijgt een jaarloon van 29.000 euro en het enige wat je daarvoor moet doen is de beertjes knuffelen en voederen en met ze spelen.

Dobbelsteeninspecteur

Casino’s hebben wel vaker te kampen met valsspelers. Om dat tegen te gaan, bestaan er dobbelsteeninspecteurs. Ze onderzoeken bijvoorbeeld of cijfers op de juiste plaats staan en of de dobbelsteen wel echt vierkant is. Als ze dubieuze dobbelstenen aantreffen, worden ze vernietigd, gemarkeerd of verkocht.

Vogelverschrikker

Je zou denken dat een job als vogelverschrikker niets voor een mens is. Maar dat was buiten de Engelse Jamie Fox gerekend. Hij werkte een tijdje als vogelverschrikker in Norfolk. Hij nam zijn ukelele, sketchboek en wat podcasts mee en beschermde zo de velden van de boeren. Sommigen bestempelden zijn job als de saaiste ter wereld, maar daar ging Fox niet mee akkoord.

Golfbalduiker

Verdorie, heb je nu weer je golfballetje het water ingespeeld? Geen nood, want de golfbalduiker staat paraat. Sommige golfclubs huren duikers in om de balletjes op te duiken. Het zich zal wel niet zo mooi zijn als dat van het Great Barrier Reef in Australië.

Puntenslijper

De punten van je potloden slijpen, is iets wat iedereen in feite zélf kan doen. Toch kon de Amerikaan David Rees, werkzaam bij Artisanal Pencil Sharpening, er een gat in de markt mee opvullen. “Ik ga zorgvuldig en met liefde te werk”, klinkt het. Rees benadrukt dat hij de beste puntenslijper is. “Ook al gooi je het tegen een muur, de punt zal niet breken.”

Menselijke beddenwarmer

In een koud bed moeten gaan liggen, is nooit een pretje. Om hun gasten nog meer te behagen, heeft Holiday Inn speciaal mensen in dienst genomen die je bed op voorhand even wat opwarmen. De medewerker doet een speciaal pakje aan en gaat vijf minuutjes op voorhand in je bed liggen. Ideaal!

Het bericht Dit zijn de meest bizarre jobs ooit verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels