HomeNieuwsBizarDit is waarom krabben zo heerlijk voelt

Dit is waarom krabben zo heerlijk voelt

We weten allemaal dat die jeukende muggenbeet niet gaat beteren door er even aan te krabben. Maar waarom voelt het dan zo goed? Een nieuw onderzoek heeft het antwoord gevonden.

Dat ene plekje op je rug waar je niet bij kan, die ene lastige muggenbeet, een kriebel door een kledingetiketje… Het doet steeds zo’n deugd om er eens goed aan te krabben. Maar hoe komt dat?

Gelukshormoon 

Een onderzoek van de Washington University School of Medicine biedt eindelijk antwoorden. De wetenschappers vonden dat je brein reageert op de pijnsignalen van het krabben. Daardoor wordt er serotonine aangemaakt. Dit stofje doet dienst als natuurlijke pijnstiller, maar is ook een gelukshormoon. Dat verklaart waarom een goede krabsessie je vaak een bevredigend gevoel geeft.

Jammer genoeg kan de stof de jeuk ook intenser maken, waardoor je nog meer de neiging krijgt om te krabben. Dus voor je in een vicieuze cirkel belandt, vraag je je best af of dat tijdelijk bevredigende gevoel het waard is. Voelen jullie het trouwens ook overal kriebelen na het lezen van dit artikel?

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels