HomeNieuwsBizarDit heerlijke eten is even verslavend als drugs

Dit heerlijke eten is even verslavend als drugs

Sommige voedingswaren zijn zo lekker dat ze verslavend zijn. En in het geval van pizza is het verslavingsgehalte zelfs even hoog als bij heroïne.

Uit onderzoek aan de universiteit van Michigan is gebleken dat heel wat mensen pizza zo lekker vinden dat ze er verslaafd aan zouden kunnen zijn. In het eerste deel van het onderzoek kregen 120 studenten 35 voedingswaren voorgeschoteld. Vervolgens moesten ze aangeven welk etenswaar, zoals koekjes, cake, pizza, broccoli en komkommer, ze associëren met verslavend eetgedrag.

In het tweede deel van het onderzoek werden 384 deelnemers gevraagd om dezelfde voedingswaren een cijfer van 1 tot 7 te geven, waarbij 1 als niet problematisch en 7 als extreem verslavend beschouwd wordt.

Vergelijkbaar met heroïne

Het resultaat? Bewerkt voedsel met een hoog vetgehalte, zoals chips, cake en pizza, scoorde het hoogst. En pizza stond helemaal bovenaan het lijstje.

Dokter Stephen Neabore legt uit hoe pizza zelfs even verslavend beschouwd wordt als heroïne. ‘”Als je aan mensen een foto van pizza laat zien, of wanneer ze het eten, zou hetzelfde deel van het brein oplichten als het deel dat oplicht wanneer je heroïne spuit”, klinkt het.

Het bericht Dit heerlijke eten is even verslavend als drugs verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels