HomeNieuwsBizarDierenbeul veroordeeld tot zes maanden cel omdat hij kat Sprotje in oven...

Dierenbeul veroordeeld tot zes maanden cel omdat hij kat Sprotje in oven stopte

De correctionele rechtbank van Ieper heeft een man veroordeeld tot een celstraf van zes maanden en een boete van 4.000 euro voor dierenmishandeling. Hij stak vorig jaar in Kortrijk de kat Sprotje in de oven en schopte het dier. De rechter noemde hem een dierenbeul. Hij mag nooit meer dieren houden.

De Ieperse rechter sprak van “barbaarse daden die ontoelaatbaar zijn en onverenigbaar met de waarden en normen in onze maatschappij”, en noemde de beklaagde een dierenbeul.

Volledige linkerzijde weggebrand

De kat Sprotje werd vorig jaar in juni binnengebracht bij een dierenarts in Kortrijk met ernstige brandwonden en bloedingen. Het dier was mishandeld door een jonge Roemeen die de kat een kwartier in de oven had gestoken en gebruikte als voetbal. Een omstaander bracht het dier naar de dierenarts. Zijn volledige linkerzijde was weggebrand. Het verhaal veroorzaakte heel wat verontwaardiging op sociale media. Er werd een crowdfunding opgestart en die leverde al snel 14.000 euro op.

Gaia stelde zich burgerlijke partij. De dierenrechtenorganisatie is tevreden met de uitspraak van de maximumstraf en meent dat de rechtbank hiermee een zeer duidelijk signaal geeft dat dergelijke wreedheid ontoelaatbaar is.

Het bericht Dierenbeul veroordeeld tot zes maanden cel omdat hij kat Sprotje in oven stopte verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels