HomeNieuwsBizarDief ontsnapt uit gevangenis en verlaat land in hetzelfde vliegtuig als premier

Dief ontsnapt uit gevangenis en verlaat land in hetzelfde vliegtuig als premier

Een man die ontsnapte uit een IJslandse gevangenis heeft het land kunnen verlaten op dezelfde vlucht als de eerste minister. De gedetineerde wordt verdacht van het stelen van honderden computers om cryptovaluta te mijnen.

Sindri Thor Stefansson wordt verdacht het brein te zijn achter een grootschalige operatie waarbij 600 computers werden gestolen. Die waren gebruikt om bitcoin en andere virtuele valuta te mijnen. De dief wachtte zijn proces af in een licht beveiligde gevangenis enkele kilometers in de buurt van de luchthaven van Keflavik.

Stefansson kon via een raam de penitentiaire inrichting ontvluchten. Na enkele kilometers bereikte hij het vliegveld waar hij incheckte onder een valse naam. Omdat hij binnen de Schengen-zone naar Zweden vloog, hoefde hij zelfs zijn paspoort niet te laten zien. Een bekende medepassagier tijdens die vlucht was de Ijslandse eerste minister Katrín Jakobsdóttir.

Populair

Voorlopig zijn er 22 mensen opgepakt in de grote bitcoin-diefstal waar Stefansson vermoedelijk achter zit. Van de gestolen computers, die meer dan twee miljoen euro waard zijn, is geen spoor. Er is een internationaal arrestatiebevel uitgegaan naar Stefansson. IJsland blijkt een populaire locatie te zijn om virtueel geld te mijnen. Dit komt omdat de elektriciteitskosten voor hun servers relatief laag zijn.

Het bericht Dief ontsnapt uit gevangenis en verlaat land in hetzelfde vliegtuig als premier verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels