Vind ons op

Zita

Bizar

Deze verrassende techniek weerhoudt meeuwen ervan om voedsel te stelen

Rustig op de dijk genieten van een pakje frieten zit er niet in voor dagjestoeristen aan de Britse kust: ze worden al jaren belaagd door agressieve meeuwen die ervandoor gaan met hun eten. Onderzoekers van de universiteit van Exeter hebben een nieuwe techniek ontdekt om de gevleugelde lastpakken op afstand te houden: gewoon staren. 

Een staredown maakt de meeuwen ongemakkelijk en blijkt een efficiënt afschrikkingsmiddel, klinkt het. Een intimiderende blik richting de vogels zou voldoende zijn om hen op een afstand houden.

Langer aarzelen

Zo legt onderzoekster Madeleine Goumas uit dat van de 74 proefmeeuwen die aan het experiment onderworpen werden, slechts 27 dieren de strenge blik negeerden en het voedsel durfden naderen. 19 daarvan gingen ook effectief met het eten aan de haal. De rest vloog weg of bleef op een afstand staan.

“Van zij die naderden, aarzelde het merendeel langer wanneer ze in de gaten werden gehouden”, aldus Goumas. Gemiddeld aarzelden de meeuwen 21 seconden langer om het pakje friet te naderen wanneer iemand naar hen keek, dan wanneer er geen pottenkijkers in de buurt waren.

“Sommigen durfden het voedsel helemaal niet aan te raken, terwijl het anderen niet leek te deren dat iemand hen in de gaten hield.”

Het bericht Deze verrassende techniek weerhoudt meeuwen ervan om voedsel te stelen verscheen eerst op Metro.

Meer in Bizar

Meest gelezen

Nieuwsbrief

Ad

To Top