HomeNieuwsBizarDeze universiteit plaatste een ‘weenkast’ voor tijdens de examens

Deze universiteit plaatste een ‘weenkast’ voor tijdens de examens

In de bibliotheek van de universiteit van Utah staat sinds kort een ‘weenkast’. Daarin kunnen studerende jongeren zich even afzonderen en hun emoties uiten. Het project gaat viraal en wordt zowel op lof als gelach onthaald.

De examenperiode is een zware tijd voor elke student. Om hen toch even een moment van rust te gunnen, staat er sinds enkele dagen een kleine kast in de bibliotheek van de universiteit van Utah. Daarin kunnen de jongeren zich even afzonderen, hun emoties uiten en nadien hopelijk weer met goede moed verder blokken.

Na 10 minuten wenen weer buiten

De ruimte is een idee van Nemo Miller, een laatstejaars die op de school ook houtbewerking volgt. Zij bekleedde de kast met een zwarte stof, legde er enkele knuffeldieren in en stelde een paar regels op. Zo mag er maar één iemand tegelijk in de ‘weenkast’, moet je kloppen voor je binnengaat, mag je maar maximaal 10 minuten in de kast zitten en moet je het licht uitdoen als je weer naar buiten gaat.

“Ik focus me momenteel op de verbindingen tussen mensen en hoe die door onze manier van communiceren soms verloren gaan”, aldus de ontwerpster aan USA Today. “Het was heel interessant om de reacties op dit werk over menselijke emoties te ontdekken en ik ben trots op de kracht van kunst.”

De universiteit geeft toe dat het het project initieel had toegelaten omdat het de humor ervan inzag, maar beseft nu ook dat iets teweeg heeft gebracht. “Het kunstwerk moest gevoelens, gedachten en gesprekken uitlokken en dat heeft het ook gedaan”, klinkt het.

Het bericht Deze universiteit plaatste een ‘weenkast’ voor tijdens de examens verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels