HomeNieuwsBizarDeze slimme parkeergarage zoekt zelf een plaatsje voor jouw auto

Deze slimme parkeergarage zoekt zelf een plaatsje voor jouw auto

Autoproducent Volkswagen heeft een parkeergarage ontwikkeld waarin wagens zelfstandig kunnen parkeren. De automobilist kan aan de ingang uitstappen en jouw voertuig doet de rest.

Gedaan met de stress en het tijdsverlies dat gepaard gaat bij het zoeken van een parkeerplaats. Volkswagen heeft een parkeergarage ontwikkeld waar auto’s zelf een parkeeplaats zoeken. Straffer nog: de auto parkeert helemaal zelfstandig. Op de luchthaven van Hamburg loopt er momenteel een proefproject.

De bestuurder stapt uit bij de ingang van de garage, nadat hij thuis via een app de komst van zijn auto bij de garage heeft aangekondigd. Het systeem werkt met licht aangepaste modellen van de merken Volkswagen, Audi en Porsche. De auto’s kunnen zelf hun weg vinden in de garage doordat zij zelfstandig rijden en zich met hun sensoren oriënteren op in de garage aangebrachte herkenningspunten.

Elektrische auto’s worden geparkeerd bij een laadpaal, waarna zij ook automatisch van stroom worden voorzien. Terwijl de automobilist op (vlieg-)reis is, worden bestelde pakketjes in de kofferbak afgeleverd of wordt kleding door de stomerij uit de auto gehaald en daarin later ook weer opgehangen. Na aankomst op de luchthaven meldt de automobilist zich via de app, waarna de auto komt aangereden bij de uitgang van de garage.

Tijdwinst

Volkswagen belooft een enorme tijdwinst voor de automobilist. Europeanen zijn gemiddeld per jaar ruim 40 uur kwijt aan het zoeken naar een parkeerplaats. In New York is dat zelfs 107 uur. Binnen een jaar of vijf zullen dergelijke parkeergarages overal in Europa een feit zijn, verwacht de autobouwer.

Het bericht Deze slimme parkeergarage zoekt zelf een plaatsje voor jouw auto verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels