HomeNieuwsBizarDeze sensor meet wat je eet

Deze sensor meet wat je eet

Kiezen we na de fitbit allemaal voor een kleine sensor op onze tanden? Dit mini-zendertje van de Amerikaanse Tufts Universiteit houdt bij wat je eet, en hoeveel ongezonde voedingsstoffen je lichaam binnenkomen.

Een kleine, metalen sensor die je tegen je tanden plakt, en die rechtstreeks kan communiceren met een app op je smartphone, zo ziet de technologie van de toekomst eruit. Het apparaatje van onderzoekers van de Tufts Universiteit in Boston meet hoeveel suiker, glucose en alcohol je binnenspeelt. Heel handig voor het diëten van de toekomst, want zo weet je tenminste écht wat je binnenspeelt. Want hoeveel suiker zit er in drie koekjes?

Draadloos

Het grote voordeel van de sensor is dat hij draadloos is. Eerdere apparaten konden hetzelfde meten, maar waren vaak erg onhandig om in te doen. Zeker als je aan het eten bent, is het niet handig dat er allerlei draden in en uit je mond lopen.

Radiogolven

De sensor bestaat uit drie lagen. De binnenste laag bevat de sensor, die meet wat je eet. Daarrond zitten twee vierkante gouden ringen. Het geheel werkt als een soort van antenne die via radiogolven met je gsm communiceert. Toekomstige versies van de sensor zouden nog een heleboel andere voedingsstoffen en chemicaliën kunnen detecteren en opslaan.

Het bericht Deze sensor meet wat je eet verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels