HomeNieuwsBizarDeze monstervis zwemt in de Seine in Parijs

Deze monstervis zwemt in de Seine in Parijs

Een visser heeft een gigantische meerval gevangen in de rivier de Seine, in de buitenwijken van de Franse hoofdstad Parijs. De monsterlijk grote vis was meer dan 2,40 meter lang en woog 90 kilo.

Het was dan ook een behoorlijke klus voor visser Geoffrey Rulleau om het dier uit het water te halen, zo vertelt hij aan de Franse krant Le Parisien. Rulleau ving de vis op slechts een paar kilometer van het centrum van de Franse hoofdstad, tussen Choisy-le-Roi en Alfortville, in het arrondissement Créteil.

Vangst van de dag

Rulleau was daar samen met twee vrienden aan het vissen, maar de hele ochtend hadden ze nog geen vis gevangen. “Toen voelde ik plots dat ik een zware vis beet had. We sleurden hem naar de oever, wat zo’n 20 minuten duurde. Het bleek een meerval, een zoetwatervis van meer dan 2,40 meter en bijna 90 kilo”, vertelt Rulleau.

Eng, maar niet gevaarlijk

meerval
Facebook / @Rulleau Geoffrey

Zo’n grote meerval is niet gevaarlijk voor mensen, legt Rulleau uit. “Het dier is niet echt krachtig en heeft maar kleine tanden.” De meerval leeft vooral in rivieren en meren en voedt zicht het liefste met andere vissoorten zoals brasem, karper, paling en snoekbaars.

Bron: Metro Nederland

Het bericht Deze monstervis zwemt in de Seine in Parijs verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels