HomeNieuwsBizarDeze lesbische vrouwen droegen om de beurt hun ongeboren baby

Deze lesbische vrouwen droegen om de beurt hun ongeboren baby

Dankzij een baanbrekende IVF-behandeling konden twee vrouwen, die samen een relatie hebben, allebei hun ongeboren baby dragen.

De Amerikaanse Bliss Coulter en haar vrouw Ashleigh wilden dolgraag een kindje, al wou Bliss niet dat de baby negen maanden lang in haar baarmoeder zou vertoeven. Fertiliteitsdokters Kathy Doody en haar echtgenoot Kevin gaven Bliss en Ashleigh daarom de kans om een revolutionaire techniek uit te proberen waardoor Bliss een tijdelijke incubator zou zijn. Ashleigh zou daarna bevallen van de baby.

INVOcell

Net zoals bij een normale IVF-behandeling, namen de dokters een eitje van Bliss. Maar in plaats van het eitje en wat sperma samen in een incubator te plaatsen, installeerden de dokters het in een apparaatje genaamd ‘INVOcell’. Vervolgens werd het apparaatje ingebracht bij Bliss zodat de sperma en het eitje een embryo konden worden.

Giftige stoffen

Embryo’s hebben nog geen levers, nieren of longen. Een incubator in een laboratorium verwijdert normaal gezien alle giftige stoffen en zorgt er bijvoorbeeld voor dat een embryo kan ademen omdat de longen nog niet ontwikkeld zijn. Maar Kathy Doody en haar man veronderstelden dat het lichaam van een vrouw hetzelfde kan als tijdelijke incubator.

Zoon

Na vijf dagen werden het embryo opnieuw verwijderd uit het lichaam van Bliss en werden ze in Ashleigh geïmplanteerd. Het bleek erg succesvol te zijn, want Ashleigh beviel van een gezonde jongen.

Het bericht Deze lesbische vrouwen droegen om de beurt hun ongeboren baby verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels