Vind ons op

Zita

Bizar

Deze kat is zo ‘creepy’ dat exorcisten zich spontaan aanbieden: “Sluit hem op en bid dat de demon weggaat” (foto’s)

Kater Pixel mag door sommigen dan wel de “engste ooit” worden genoemd, anderen krijgen maar niet genoeg van zijn bijzondere gelaatsuitdrukkingen. Het poezenbeest heeft al schoonheidsprijzen gewonnen en verzamelt nu aan sneltempo duizenden volgers. Maar zijn populariteit trekt ook de aandacht van ietwat obscure figuren: “Ik ben een exorcist, je kat is bezeten”.

De Amerikaanse kater Pixel, een Cornish Rex, valt op. Zijn lange oren, grote ogen en smalle gezicht zijn typisch voor zijn ras en geven hem een bijzondere look. Maar het zijn de uitdrukkingen op Pixels snoetje die de wereld rondgaan.

Wanneer de kater je aankijkt met zijn grote ogen en zijn hoektanden half bloot ‘lacht’, lijkt hij volgens sommigen op een rat. Anderen vinden Pixel dan weer net een alien, of nog erger: ze vergelijken hem met een demon.

“Ik moet altijd lachen wanneer mensen hem ‘de engste’ of ‘de lelijkste kat ooit’ noemen”, zegt baasje Alyson Kalhagen aan de Mirror. “Hij is drievoudig kampioen”, verwijst de Amerikaanse naar het feit dat Pixel driemaal de prestigieuze wedstrijd van de Cat Fanciers Association (CFA) won. Daarnaast werd hij vorig jaar ook kwartfinalist bij ‘Amerika’s favoriete huisdier’.

Every time I think I have caught Pixel in the BIGGEST yawn, he surprises me.  That warm laundry will do it every time.

Geplaatst door Pixel & Sophie op Maandag 1 februari 2021

He wants me to throw his mouse. I'm tired and I don't want to throw his mouse.

Geplaatst door Pixel & Sophie op Donderdag 17 december 2020

Exorcist

Maar toch jaagt Pixel sommigen de stuipen op het lijf. In één geval leidde dat tot een bijzonder bericht in Alysons Facebook-inbox. “Ik ben een exorcist. Er hangt een wolk achter je kat en dat is een demon. Je kat is door hem bezeten”, schrijft de onbekende. “De demon weet niet hoe hij het lichaam van je kat moet gebruiken, dus oefent hij op zijn gezicht”, luidt het. Vervolgens geeft de zelfverklaarde duiveluitdrijver Alyson het advies om Pixel “op te sluiten in een kooi en te bidden bij aartsengel Michaël dat de demon weggaat”.

I realized earlier that I had forgotten to ever actually post the photo of Pixel that won the Halloween costume contest at his vet clinic. I had only shared their post before.

Geplaatst door Pixel & Sophie op Dinsdag 1 december 2020

When you hear your mom tell Alexa to add cheese to her shopping list.

Geplaatst door Pixel & Sophie op Maandag 14 december 2020

Spontaan

Alyson maalt er niet echt om, en noemt haar kat “heel lief”. Ze benadrukt dat ze Pixel op geen enkele manier forceert om die bijzondere gezichtsuitdrukkingen te maken, maar dat die gewoon spontaan en dagelijks tevoorschijn komen. “Ik denk niet dat hij het zelf beseft.” Toch geeft ze toe dat ze soms zelf schrikt van zijn snoetje: “Sommige foto’s houd ik achter, want ik denk dat ze iets te gewaagd zijn om openbaar te maken.”

Hoewel Pixel wordt vergeleken met demonen en ongedierte, verzamelt het poezenbeest een steeds groeiende schare fans achter. “Ik heb een paar berichten gekregen van mensen die me vertellen dat zijn foto’s hen en hun kinderen gelukkig maken”, zegt Alyson. “Ik ben blij dat hij mensen doet glimlachen – zeker in deze tijden.”

I had 3 cats when I went to bed, but I woke up to 2 cats and a really dramatic squirrel.

Geplaatst door Pixel & Sophie op Dinsdag 5 januari 2021

Het bericht Deze kat is zo ‘creepy’ dat exorcisten zich spontaan aanbieden: “Sluit hem op en bid dat de demon weggaat” (foto’s) verscheen eerst op Metro.

Meer in Bizar

Meest gelezen

Nieuwsbrief

Ad

To Top