HomeNieuwsBizarDappere geit breekt deur open en redt zo tientallen dieren van de...

Dappere geit breekt deur open en redt zo tientallen dieren van de slacht

Fred de geit begint stilaan een levende legende te worden in het Amerikaanse dorpje Hackettstown. Vorig jaar ontsnapte hij nog van een dierenveiling en nu heeft hij zelf voor een spectaculaire uitbraak gezorgd. Dankzij hem gaan er tientallen dieren niet naar de slacht. 

De lokale veilingmeester Douwe Postma is er zeker van, Fred de geit is verantwoordelijk voor de ontsnapping van tientallen dieren. “Ik denk dat hij de schuldige is. Hij moet het hek hebben opengebroken. De dieren waren normaal bedoeld voor de slacht, maar zijn nu nergens te bespeuren”. Waarom Postma zo zeker is dat Fred er iets mee te maken heeft? Vorig jaar pleegde de geit al dezelfde truc, maar dan voor zichzelf.

Rode draad 

Ook de andere inwoners van Hackettstown wijzen met de beschuldigende vinger naar Fred. Hij zou enkele uren voor de ‘misdaad’ gezien zijn. En de dag erna stond hij opnieuw aan het hek in de hoop andere dieren te bevrijden. Toen kwam de politie ter plaatse en konden ze hem wegjagen. Voor de buurt is het duidelijk. Ze zien een rode draad.

Grappig 

Verrassend genoeg staat de burgemeester aan de kant van de koppige geit. Hij vindt het eigenlijk grappig. “Er zijn twee kanten aan dit verhaal. Zij die de dieren steunen en die zaken moeten doen. Ik hoop gewoon dat er niemand gewond geraakt of een dier aanrijdt.”

Het bericht Dappere geit breekt deur open en redt zo tientallen dieren van de slacht verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels