HomeNieuwsBizarClitoris dolfijnen is “opvallend gelijkaardig” aan die van mensen

Clitoris dolfijnen is “opvallend gelijkaardig” aan die van mensen

Amerikaans onderzoek heeft uitgewezen dat de clitoris van vrouwelijke dolfijnen wel heel hard lijkt op die van vrouwen. De anatomie vertoont heel wat duidelijke gelijkenissen. De bevindingen bevestigen het vermoeden dat dolfijnen als één van de enige diersoorten genieten van seks.

Dolfijnen zijn veel kinkyer dan hun braaf uiterlijk doen vermoeden. Zo werden ze al meerdere keren gespot terwijl ze masturberen met een paling, maar een nieuw onderzoek is ook meer te weten gekomen over hun clitoris. Die blijkt namelijk heel ontwikkeld en heeft veel weg van een menselijke clitoris. Dat ontdekten twee wetenschappers van het Mount Holyoke College in Massachusetts. Ze dissecteerden11 overleden vrouwelijke dolfijnen en maakten een replica van hun vagina.

Opzwellen en gevoelig

De clitoris van de vrolijke zwemmers heeft net zoals bij mensen een bescherming en twee stukken erectiele weefsel die samengroeien tot één massa. Omdat de beschermlaag dun en geplooid is, concludeerden de wetenschappers dat het tijdens seks opzwelt en gevoeliger wordt. De menselijke clitoris draagt vooral bij tot stimulatie en genot, dus bij dolfijnen zal dat hetzelfde effect hebben.

Nog opvallend was dat de erogene zone bij de dieren aan de binnenkant van de vagina zit, waar ze tijdens de seks steeds gestimuleerd wordt door de penis van het mannetje. Bij mensen zit de clitoris eerder aan de buitenkant. Het is een extra reden om te besluiten dat dolfijnen plezier ondervinden aan seks. Daarmee zijn ze, samen met de mens, een uitzondering in de dierenwereld.

Het bericht Clitoris dolfijnen is “opvallend gelijkaardig” aan die van mensen verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels