HomeNieuwsBizarChina onderneemt actie tegen strippers op begrafenissen

China onderneemt actie tegen strippers op begrafenissen

De Chinese regering gaat maatregelen nemen het gebruik om entertainment, zoals strippers, te voorzien op een begrafenis. Zo willen sommige families meer volk bijeen brengen. Het ministerie van Cultuur is van plan om een kliklijn en een premiesysteem voor tips over de praktijken op te richten.

Peking heeft genoeg van enkele opmerkelijke rouwrituelen die op het Chinese platteland al jaren de gewoonte zijn. Daar huren sommige families acteurs, zangers, komieken en, jawel, strippers in om te komen optreden tijdens een begrafenis. Zo hopen ze heel wat aanwezigen te kunnen verzamelen, wat als teken van respect voor de overledene wordt gezien.

De Chinese regering vindt de praktijken “obscene, pornografische en vulgaire optredens” en is van plan er iets aan te doen. Zo heeft het ministerie van Cultuur al laten weten dat het een speciaal telefoonnummer zal aanmaken. Mensen die informatie doorspelen zullen financieel beloond worden, stelt ABC.

“Ode aan de vruchtbaarheid”

Ondanks de kritiek van de regering, zijn er ook mensen die de traditie openlijk verdedigen. In lokale kranten bestempelen experts het fenomeen als “verafgoding van de vruchtbaarheid”. Volgens hen drukt het de wens van de overledene uit om nog veel nakomelingen te krijgen. “Daarom is het erotische optreden op begrafenissen een terugkeer naar prehistorische instincten.” Het valt af te wachten hoe die verklaring bij de experts thuis onthaald wordt.

HET WEER VANDAAG

Brussel
onbewolkt
19.8 ° C
23.2 °
17.1 °
51 %
1kmh
0 %
za
34 °
zo
34 °
ma
29 °
di
29 °
wo
18 °

Populaire Artikels